Vad har jag för kamera?

Jag har en Canon eos 1000D. I höst har jag haft den i två år. Jag tycker den funkar bra, den börjar bli sämre men jag har haft den ett tag nu, Men den används mycket för jag älskar att fota det är ett av mina stora intresse efter ridning. Jag har två objektiv, ett kort 20-55mm men nu är det trasit då jag råkade tappa det!-.- men jag har ett långt objektiv 75-300mm som är kanon!.

Svar på kommentar


Sonella Bellan..

Åhh vad jag saknar Sonella nu! Jag har inte träffat henne sen i söndags och det tycker jag är mycket. Men jag får iallafall träffa henne nu på söndag när jag kommer hem för jag tävlar på onsdag och måste rida på söndag direkt när jag kommer hem för jag ska på klassresa på måndag och kommer hem på tisdag förmiddag och det är nog bra att jag rider då. men nu när jag är i Cypern tar Tilda hand om henne. Alltså inte Tilda här utan en annan Tilda. Det går tydligen bra och tilda tycker om henne, Så det är bra!:)
aja nu ska jag äta lunch snart! Men kanske bloggar några inlägg nu dom sista dagarna:))

Trosa

På måndag-->tisdag ska jag, Julia & Tilda till Åsbo i Trosa på klassresa ;)
Ska bli jätte kul men vi kanske inte kommer blogga så mycket de dagarna bara så ni vet ;)

Vad har jag för kamera?

Jag har en systemkamera, en olympus E450 :)
Den är helt okej tycker jag, den tar sjukt fina bilder om det är bra ljus och utomhus men om det är lite mörkt och jag är inne i tex ett ridhus även om jag försöker ställa in den på en bra inställning :/
Jag gillar den iaf mycket! :)
Julia och Tilda får säga själva vad de har för kameror ;)

Komentaren

Jag tänkte också svara på komentaren som Tilda och Felicia har gjort. Vart har ni era hästar uppstallade?
Jag har Sonella uppstallad på en ridskola som heter Botkyrka Ridsällskap ( BRS ) Jag står där också för att min mamma är ekonomischef och har haft alla sina hästar där. Ja det var väl det:)
//Julia

Kommentaren

Tilda svarade ju på den där kommentaren om var vi har våra hästar så tänkte oxå göra det :)
Jag har eget stall hemma, ett utestall.
Det ligger ute i grödinge mot skanssundet ;)


Svar på kommentar

Fick en fråga från en anonym
Vart har ni era hästar uppstallade någonstans?
Jag står i ett stall nära dalsta stallet. Med kotten då!
Tänkte att Felicia och Julia får svara själva ;)

Dagens ridpass 30/5

Idag så red jag i skogen fast skulle egenkligen rida på volten men i början så gick det inte alls bra han lyssna inte han bara gick där osv. då bestämde jag mig att rida ut i skogen. Jag red i ca 45 min ute i skogen. Det var första gången jag red själv i skogen så han var väldigt nervös ibland och tittig men annars va det lugnt! :)
Han är ändå min lilla prins ♥
image descriptionimage description
image description

Rida NU!

Hej, ska bara tränsa kotten sen så tänkte jag rida i en timme i skogen!


Filmen knasar sig..

Vet inte om ni märkt det men jag kan iaf inte kolla på den där filmen jag laddade upp så provar igen :)



Bilderna som jag lovat!

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Lite info bara

Tänkte bara informera er om att Julia inte bloggar just nu. Ni har säkert märkt det men tänkte bara säga att det beror på att hon är i Cypern just nu och kan alltså inte blogga ;).
Inte avis alls...

Tilda kommer ladda upp bilderna från stallet i nästa inlägg ;)
/Tilda & Felicia ♥

Dagens outfit

Kofta: moutain horse Bradfield Zip, 699 kr finns att köpa på bl.a. lyckås ridsport där jag köpte min :)
Ridbyxor: CRW, jeans liknande. Tror de kostar runt 500 kanske :/
Strumpor: KL, marinblåa typ. 200 kr för tre pack.
Skor: vanliga gympadojjor från typ stadium eller något :) bytte till mina stövlar när jag red ;)


Dagens ridpass

Idag hoppade jag på banan hemma. Jag gjorde som en liten bana med fyra hinder som jag hoppade i samma linje ett par varv som var typ så här:
Sen körde jag det kanske två varv :)
Det gick helt okej, inte jätte bra men helt okej iaf.
Han kändes lite halv trött, eller han var pigg men han bara drog och blev lång för att han inte orkade ta skänkeln eller tygeln liksom. Han var jätte fin innan jag började hoppa och gick verkligen kanon fint men sen blev han trött. Vill att han ska ska vara mer uppe och studsig och inte lång och stark om ni fattar.
Aja, det gick ändå helt okej. Kapade 1 m strecket ett par gånger idag och det klarade han även om han var lite trött så det var inte så farligt ändå ;)
Men han är så duktig så min lilla polle ändå ♥

Det som har hänt när jag inte har bloggat!

Lördag:
Efter jag hade ridit och kommit hem så åkte vi ner till farmor i Eksjö. När vi kom fram vare middag och Otto farmors kompis var oxå där så vi åt middag. Kollade lite av ECS men somnade hade inte sovit så bra men skulle oxå upp tidigt dagens efter.
Söndag:
Blev väckt vid sex och skulle upp och äta frukost för sen åka och hjälpa farmor med antikmarknaden. Det var därför vi åkte ner. Men jag stog där i några timmar ochg hjälpte till att ta betalt osv. Efter några timmars jobb var jag helt slut och ville hem så jag tjatde lite på pappa att vi skulle åka då var klockan halv tre. Farmor sa oxå att det var lungt att vi åkte så vi packade grejerna och börja åka hem. Kom hem vid halv sju och då skulle jag snabbt byta om och packa för då skulle det vara grillkväll på brosjön med vännerna. Så jag åkte dit det var sjukt kul vi grillade och bada, lyssna på musik osv. sen tog jag tio bussen hem.
Måndag:
Vaknade tidigt och åt frukost sen vare bara och sätta sig i soffan och börja läsa. För jag ligger sjukt mkt efter med läsandet i SV. Men jag läste ca 15-20 sidor tills klockan blev elva, då skulle jag klä på mig lite mer finare kläder och cykla till bussen med min syster. För jag skulle ha utvecklings samtal klockan kvart i ett. Så jag åkte till tumba, jag mötte Linnea på bussen oxå sen så hade jag lite tid och gå till H&M och köpa en stor sminkväska och en mascara sen så skulle jag till mamma som stod och vänta på mig i bilen. Vi åkte till skolan och hade utvecklings samtal. Det gick bra kanske inte dem bästa omdömerna men det förvånade mig inte. Men jag måste koncentrera mig mera. Det är mest därför jag har så dåliga betyg. Fast dem är ju inte hemska men jag skulle kunna bättre. Efter utvecklings samtalet så skjusa mamma mig till stallet. Jag red inte för jag hade inte direkt lust när Kotten hade haft värsta sand spat och var sjuuuuuukt dammig så jag "duschade" hnm istället. Han verka hata vatten för han verkade inte så himla glad iaf. Men sen vid fyra blev jag hämtad av pappa och vi åkte hem. Direkt när jag kom hem så satte jag mig och börja läsa igen och då läste jag minst ca 30 sidor. Jag var helt svim färdig. Men jag börja sen oxå städa rummet och tvätta och vikte kläder sen så hoppade jag in i duschen och tvätta mig osv. Sen så laddade jag ner en film som jag och min syster skulle kolla på men den vill inte bli nerladdad så jag sket i det och satte mig och läste igen tillslut somna jag.
Idag (tisdag):
Jag har precis kommit hem från stallet och det är snart middag. Men idag i stallet så fixa jag allt som vanligt (mocka & maten) sen så kom sandra som var medryttare på en häst i stallet och undrade om jag ville rida med henne och såklart svarar jag självklart. Vi red ut i skogen i ca 45 min sen så galopperade vi lite på volten. Så red i ungefär 1 timme.
Lite bilder kommer i ett annat inlägg

Dagens låt!

Loreen - euphoria, har tröttnat lite på låten men måste bara ta den för att hon är grym och vi VANN eurovision!!

I only miss you when i´m breathing, i only need you when my heart is beating ♥

R.I.P Björkebos Zigge ♥


Linnea Iijolainen gästbloggar!

Då jag kom tvåa på veckans outfit och vann en gästbloggning här så nu kör jag en nu !
Jo vem är Linnea Iijolainen egentligen? Jag är 14år gammal och bor i en liten stad som heter Nora.
Jag äger en ponny vid namnet Ninja. Ninja är ett arabiskt fullblod och hon är 22 år gammal.
Dock så märks inte ålden på henne då hon är jätte pigg hela tiden.
1 juni har jag ägt henne   i precis ett år och just det datumet kom hon hem till mig för första gången och hon ståg inte tillsammans   med vilken som helst, det var nämligen Felicias ponny Kasper.Kanske inget du visste om ?
Dock Ninja blev skadad efter bara några veckor och fick gå på medicin och ha binda över sitt sår.   Hon blev kanske sparkad men inte säkert hon kan ha fasnat någonstans. Inte mer med det.
Hon blev frisk och ren efter kanske 5 veckor. Då började jag rida henne igen. Just nu tävlar   vi dressyr tillsammans och även lite hoppning men nu när hon har blivit till åren så blir det   inte så mycket hoppning.  En sak är även lite fränt är att min ponny har tävlat MSV hoppning i Globen ;)   hon har även tävlat FEI dressyr när hon var yngre.
Juste för två år sedan 'ägde' jag en c-ponny vid namnet Lady och hon var 4år gammal. Jag hade henne lite  längre en sommarlovet. Hon var knappast inriden så hon var ingenting mina föreldrar ville köpa så  vi lämnade henne tillbaka någon gång efter sosommaren. Saknaden är stor för mig och min pappa..

Jag har faktiskt också ridit Kasper några gånger, även hoppat honom.    Han är en helt underbar ponny. Verkligen roligt att du fick chansen och   köpa honom då han har en sån stor hopp förmåga och jag själv   tror du kommer komma jätte långt upp i klasserna med honom. Även inom dressyren :)

Många kramar från mig! Ni hittar även mig på http://iijolainen.devote.se

P.S älskar eran blogg. Fortsätt som ni gör så blir det super!

Ninja & Linnea


Ha, en kul grej jag hitta :)

Hittade en kul grej på svenska ridsportsförbundets hemsida :)
Här kan man se vilka hästnamn som ligger i topp 20 för både valackar och hingstar, och ston, kul va? :)
Kul också att Kasper ligger på 17 plats hos valackar :) och Casper med "C" ligger ju på tredje plats! Lite kul faktiskt :)

20-i-topp hingstar

1. Lukas

2. Oliver

3. Aragon

4. Aramis

5. Casper

6. Elvis

7. Herkules

8. Atlas

9. Balder

10. Linus

11. Conrad

12. Gandur

13. Hector

14. Hero

15. Amadeus

16. Bellman

17. Elliot

18. Felix

19. Ferrari

20. Julius

20-i-topp sto

1. Ronja

2. Tindra

3. Saga

4. Molly

5. Freja

6. Wilma

7. Bella

8. Felicia

9. Maja

10. Fanny

11. Lina

12. Madicken

13. Madonna

14. Nova

15. Stella

16. Filippa

17. Frida

18. Julia

19. Miranda

20. Nikita

 

20-i-topp valack

1. Lukas

2. Pontus

3. Casper

4. Birk

5. Linus

6. Mulle

7. Rasmus

8. Emil

9. Felix

10. Filur

11. Zorro

12. Oliver

13. Charlie

14. Lilleman

15. Bamse

16. Amadeus

17. Kasper

18. Max

19. Prins

20. Putte

Tänk på att de här är bara populäratse hästnamn hos hästar som är försäkrade hos agria och det är bara var tredje häst som är det i sverige så det här är gäller alltså bara "agriahästar"

Dagen vill ha

Dagens vill ha blir denna grymt snygga förbygel/brösta/martingal från kingston. Riktigt snygg och inte alls dyr! Gissa vad den kostar, bara 285 kr! Tycker faktiskt det är väldigt billigt för en sån här.

Fölåt för dålig uppdatering

Hej! Nu sitter jag i cafeterian i stallet! Förlåt för skit dålig uppdatering men jag har inte haft lust sen så har jag inte haft tid! Jag kmr blogga om vad som har hänt när jag inte har bloggat!


Film från hoppträningen förra veckan


Veckans outfit


Dålig uppdatering den här veckan.

Hej! Det kommer bli lite dålig uppdatering denhär veckan då jag är i Cypern nu! Men jag är mer aktiv på facebook då. Bilder och sånt osv kommer när jag är hemma eller mitt i veckan! Hoppas ni har det bra! För jag kan inte klaga just nu! Vi bor i en lyxig suite med TRE snygga badrum ett nice kök vardagsrum två sovrum och tre Plattteve!!=D
En liten del av hotellet, kommer en film från rummet ngn gång i veckan!

Vinnaren av veckans outfit

Ingen mindre än Olivia Jonasson med Indigo. Ditt bidrag var vekligen jätte fint! Valde den som vinnare för det var väldigt snyggt och matchande.
Den här gången bestämde vi att både första, andra och tredje pris vinner en gästbloggning! Så mejla till oss så fixar vid det. [email protected]
På andra plats har vi valt Linnea Iijolainen med Ninja. Ditt bidrag var också väldigt fint men du hamnade på andra plats för att det skulle vara roligare med lite mer färg ;) men annars grymt snyggt ;)
På tredje plats har vi Malou Kastman med Spirit. Kan inte säga mer att ditt bidrag var sjukt snyggt och älskar schabraket men valde dig som trea för att de andra hade lite mer matchning men de var jätte fint ;).

Som sagt alla tre har vunnit en gästbloggning så om ni vill är det bara att höra av sig på mejl.
Den här omgången av "veckans outfit" var lite speciell så från och med nu kommer vi bara ha en vinnare och inte tre som nu ;)!

Usch!!

jag blir så sur på mig själv!
Varför orkar jag inte bara blogga?!
Aja, ni vill nog inte höra alla mina ursäkter och allt så får ta och blogga om annat nu.
Först tänkte jag bara säga att den väldigt väldigt försenade veckans outfit kommer väljas ut idag. Jag kommer nog göra det själv tyvär men så får det bli ;).
Sen tänkte jag svara på en kommerntar:
Viola:
hej, vilken fin blogg :) vart eller hur har ni lärt er göra bloggdesigner?
Svar:
Tack så mycket, vi kämpade för att få till det ;) ja, det är ju jag och Tilda som gjort det mesta och vi tar ofta hjälp av internet. Finns en jätte bra hemsida som lär en, designadinblogg.se heter den ;)
Jag(felicia) har tidigare fått mycket hjälp av en duktig kompis och sen har jag lärt mig av photoshop kan man säga ;)
Vi gör gärna designer till andra oxå ;).
Bjuder på en gammal bild på mig och min pluttiponni! ♥

Vägen hem!

Hellu! Nu sitter i bilen på väg hem till Stockholm! Kvällens plan är att det blir grillkväll i brosjön! Med vännerna. Kmr bada och grilla och chilla! Tar tio bussen hem om jag inte sover hos amandaaa :) men bloggar ev ikväll! ;)


Nu då

Nu har jag börjat bli lite bloggsugen igen :) bloggade ju faktiskt ingenting igår så det kändes lite konstigt.
Igår red jag på ridbanan tillsammans med två kompisar och Kasper var super fin! Red med hoppsadel, även om jag red typ ett kort dressyrpass men aja. Han var så himla mjuk och gick i toppen form och dessutom var han så lugn!
Finaste ponnyn i världen!!
Idag ska jag nog rida ett till pass på banan för på måndag har jag studiedag och då ska jag och mamma rida en långritt tror jag nog :)


Testade remby:)


Dagens ridpass

Hej, nu har jag kommit hem från stallet.
Idag när jag red gick det sådär han var väldigt pigg och okoncentrerad så det var lite svårt att få hnm och lyssna men efter ett tag så lugna han ner sig lite men då ville han ut ur volten så varje gång jag passerade vägen upp till stallet så vill han ut så man fick ha spö och ytter skänkeln på kort sidan där öppningen var. Sen oxå när jag skulle galoppera så var det svårt och svänga och han bara sprang utan att lyssna på mig så jag bad mamma och hämta longerlinan så han fick galoppera lite i båda varven. Efter det så var han iaf liiiite tröttare, så det gick och trava i lugnt tempo men sen när jag skulle fatta galopp igen då vare bara och hålla i för han bara sprang, för jag tänkte inte hoppa av igen och longera hnm. Men jag lät hnm galoppera några varv och då blev han genast tröttare så det gick och jobba hnm i en volt i galopp. I slutet då gick det bäst för han koncentrerade sig och lyssnade och hade ett lugnt men ändå ett aktivt tempo. Han är ju bara för underbar ibland :)
Lite bilder som mamman tog:

Dagens outfit:
Jag:
Hjälm: Charles owen classic
Tröja: HV polo (min nya)
Ridbyxor: CRW
Stövlar: MH
Prescott:
Träns: ?
Sadel: Prestige
Schabrak: Golden medal

Är faktist imponerad av mamma som tog bilderna :)


Stallet sen Eksjö

Hej, strax ska jag till stallet (måste bara byta om först) sen efter stallet så blire bara hem och packa duscha och fräscha upp sig sen så ska jag, mamma, pappa o Johannes åka till Eksjö till min farmor ! Vi ska hjälpa henne och sälja saker!


Min stjärna

Hade lite tråkigt så gjorde en bild :)

inte bloggsugen :(

är inte direkt på blogghumör idag, har hellre annat för mig. Så det här blir nog mitt sista inlägg för dagen, ska nämligen bort också. Ska till mina 3 vänner som jag inte träffat på länge :) ska bli så kul!!
nu sitter jag bara och väntar på att åka och kliar på mig :( har blivit jätte solbränd idag, blir lätt det om jag inte har solkräm på för då får jag massa små röda prickar typ solexem. Inte kul, inte kul alls :(
Bild från instagram, följ mig f3liciaa ;)

Hoppträningen

Det gick väldigt bra faktiskt. Det var super kul för det var egentligen meningen att vi skulle hoppa i stora ponnyträ hagen, ridskoleponnysarnas stora gräshage men så blev det inte. Vi hoppade på banan men Mariele, tränaren bestämde att vi skulle ta bort övre delen på staketet och hoppa över staketet till en hage där vi hade ställt två till hinder :) Haha, kul men grymt läskigt tyckte Kasper. Ni kanske inte fattar hur jag menar men det kommer en bild på det ;) Kommer även kanske en film senare ;)
Kasper var jätte duktig även om han tyckte det var väldigt konstigt att hoppa över staketet även om det var väldigt lågt :P
Hoppade en bana sen som en del hinder låg på 1m, tex den breda trippelbarren är 1m.

Bloglovin

Ngn som vill göra ett bloglovin byte? Kommentera!


På en bänk

Hej, nu sitter jag utanför skola på en bänk helt forever alone. Det blev lite knas med bussen så jag missade den! Men idag klockan två blire klippning! Har beslut ångest om hur jag ska klippa mig! :o


Hoppträning

Hoppträningen gick bra!
Berättar mer imorrn ;)
smakprov..

Ny sadel!

Hej, nu är vi på väg hem från stav! Hittade en fin prestige sadel + sadeltillbehör och en väst till mig. En blå racesafe väst! Är typ sjukt glad trodde aldrig att pappa helt ärligt skulle betala sadel och allt för han kan vara lite anti lixom. Prestige är heller inte så billigt, fast den här sadeln var två år gammal (kunde egentligen inte välja för det var den som var den ända som passa) men den kosta 9900 kr en ny sån kostar runt 15 000 kr. Men priset är inte det viktigaste utan det är ju om den passar ryttare och häst!


Gjorde min dag..

HAHAHAH

Provgrej från remby :)


Bilder från igår.


God kväll

Hej, tänkte gör ett litet "onödigt" inlägg.
Men nu sitter jag och kollar på Sveriges värsta bilförare. Snart ska jag kolla på BB. Men idag har det varit en chill dag, badade på lunchen. Det var ganska kallt ;)
FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM! Heter Tildaelvin !


Oh, baby baby, oh baby baby....


Det finns inte ord...

För hur mycket du betyder! ❤

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3544803/images/2012/pic_203789265.jpg" class="image">


veckans outfit

avslutas ikväll ;)

Länkbyte med Olivia

Olivia Jonasson e min barndomskompis. Kolla in hennes blogg, hihi jag har gjort designen ;)

Orkar inte...

snart är det fysträning igen då.. usch, är så grymt otaggad och trött! Vill bara vara ute i solen och steka!
Kommentar:
Fick en kommerntar av Olivia.
Hej! hur högt hoppar ni på bild 1 ? fina ni är! vem tar kort?
kram <3
SVAR:
Hej, asså jag vet inte mätte inte men 90 kanske men höjde upp mer sen ;) tack så mycket, det är mamma som fotar ;)
Kram <3 ses på fredag ;) <3

Skolan.

Hej! Nu sitter jag i skolan med Felicia och Tilda. Efter skolan drar jag till stallet. Tänkte hoppa idag, jag ska ta med kameran så får mamma fota lite. Om jag inte glömmer kameran som jag brukar göra.
Juste förlåt att jag varit dålig på att blogga, men nu kör jag igen!:)


Dagens vill ha

Fiiiiiint schabraak från schockemöhle


Bilder från igår

Igga min oerhört fula sits här! -.-

SADELPROVNING

Hej igen alla söta läsare, glömde att säga att pappa har nu betämt en tid som han, jag och Kotten ska åka till stav och hitta en sadel. Den sadeln jag la upp som dagens vill ha är på utlåning, tyvärr :/ Men det finns andra sadlar oxå sa han. så vi kmr åka kl halv fem från stallet mot tungelsta/stav. GLAD TJEJ HEJ! :D

HV Polo piké

Hej, har precis beställt en piké från Hööks. En marin blå piké jenner från HV Polo.
Vad tycks? :)

Bilder


Fotade idag eller mamma gjorde och kommer lägga upp det senare för hinner inte nu men de kommer imornn ;)


Bloggtävling igen

Tävlar nu om ett Hv Polo paket värt 1304 kr hos teamjumpers.se! Hoppas jag vinner, såklart!
Här är länken till deras inlägg för att delta i tävlingen: http://teamjumpers.se/?p=183.
Gilla gärna även deras FB sida här: https://www.facebook.com/pages/Teamjumpers/184900511632471

Dagens ridpass

Hej, dagens ridpass var dressyr på utevolten. Hade chambon på hnm i början för att få hnm slappna av lite så jag skulle kunna arbeta med formen för annars skulle han hålla på med att vifta med huvudet. Men det gick jätte bra iaf han gick i form nästan hela tiden! Jag är super nöjd han jobbade jätte bra!


Dagens vill ha


Dagens outfit

Dagens outfit i skolan:
Jeansshorts: H&M 149 kr
Linne: vet inte :/ rosa linne iaf :)
Kofta: Från H&M tror jag

Utveckling

har ju haft Kasper i snart ett halv år nu och jag tycker vi har utvecklats väldigt mycket tillsammans.
Vi var inget team förut, vi var bara två enskilda individer liksom. Vi passade inte alls, han var bara stressig och jag kunde inte hantera det för han blev så stark och bara drog.
Vi har blivit ett perfekt par nu! Han och jag är alltid snyggaste paret på banan! haha, närå men vi är så sammansvetsade nu. Han är inte alls lika stressad och han drar nästan aldrig men även om han blir stressad så kan jag hantera det och vi tar oss igenom det fort.
Och dessutom har vi utvecklats så mycket, vi har lärt varandra många saker.
Vi har haft många motgångar, särskilt i början. Ingeting funkade, varken bromsen, formen eller hanteringen.
Vi litar på varandra nu!
Senaste tiden har vi i princip bara haft förgångar, vi kommer upp i högre klasser, iaf på träning men snart även tävling! Såklart blir jag sur och irriterad på honom när han gör som han vill och inte lyssnar på en eller om han inte alls vill jobba men jag älskar honom precis lika mycket för det!
Det går inte att förklara liksom. Det finns inte ord! ♥

Dagens vill ha!

En saadel! ;) ska ev åka och prova den!


Kom igen!

Anmäl er till veckans outfit, ni har några dagar till på er! ;) KOm igen!!!

HAHAHahha

Är de seriösa?!

Träning

Har precis varit på träning, fyspass med konståkningen. Ja, det är faktiskt en sak jag aldrig berättat. Jag går faktiskt på konståkning också. Aja, vi hade iaf fystest idag. Eller det var mer tekniska övningar och inte så ansträngande.
Nu ska jag gå ut och pussa på ponnipluttisarna och få på de flugspray nu när det har blivit så mycket mygg och så.
Bara för att han e så söt! ♥

Hiss & diss på hjälmar

Tänkte hissa och dissa lite nu då.
diss:
Usch, tycker absolut sämst om den översta, så ful!!
Hiss:
Snygg, och SKÖÖNN!! ↑

4a absoluta måsten i veckan!


ÄLSKAR!!! :D


FB

Nu har vi skaffat en facebook sida till bloggen! As kul, tycker ni borde gilla oss där! ;)
https://www.facebook.com/ponyequipe

Lång stalldag idag igen..

Åkte upp till stallet vid 10. Jag och mamma åkte först ner till vallen eftersom att det var tävlingar och jag ville ha en hamburgare, Sen åkte vi upp igen mockade,gjordepåsar osv. Hämtade in henne från hagen och schampade henne. Var tvungen att hämta hinkar med nytt vatten och schampo minst 5 gånger för att hon var så skitig, brukar bara behlva göra det en gång annars! Medans smörjde mamma alla träns och sen hjälpte jag till med det  jag skulle ha idag på tävlingen! Vi plockade isär alla tränsen. Sen stod vi ute och knoppade henne och borstade för det var såå otrloigt fint väder! Hon stod och halvsov tills det var dags att gå in i transporten.
Det tog väl kanske 20-30 minuter dit. Det tråkiga är att jag tävlade typ bara mot Sunby ponnyerna det var tre andra som inte var från sunby, ja och jag själv dårå. Men Hon var sååå otroligt fin på framridningen! Hon var klockren som vanligt på ALLA framridningar på våra starter! Men hon var grymt seg endå, fast mamma sa att det inte såg segt ut.
Sen gick jag in på kollektingring. Hon blev lite spänd det var stora svarta dörrar! Men annars var hon fin, hon trycker sig alltid lite in mot mitten och speciellt på kollekting. Men hon blev lite mer avslappnad i programet.
Men jag blev arg och besviken på % då programet var superbra och det sa mamma också!
Det stod i protokollet att hon var spänd. och hög i formen. Men hon har LA form, i LA program vill man få upp nacken på ponnyn/hästen. Så vi får väl börja rida LA istället hihihi..
Nej men jag är nöjd med programet iallafall och hur jag red. Sen % bull shit! Det var svårt att slå alla super fina ponnyer som jag tävlade mot!:) Utvärdering från igår kommer imorrn! Måste sova nu är helt slut!
//Julia

Hoppoutfit!




PICS!

Bilder säger mer än tusen ord, eller var det inte så...
Haha, kolla min söta vovve!

Tack

tack så mycket Ida, vi uppskattar verkligen att ni gillar och följer bloggen! ;) Som vi många gånger sagt, säg vad vi ska skriva om. Vi vet liksom inte vad ni vill att vi ska blogga om så kom med tips.

Stallet färdigt för idag!

Hej, nu har kotten blivit longerad och borstad och boxen är mockad och maten är färdig och jag är påväg hem! Han är nu ihop släppt med alla valacker och alla verkar trivas!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3544803/images/2012/pic_203309294.jpg" class="image">


Stallet nästa

Nu ska jag åka till stallet men först så ska jag äta!
Outfit till stallet:


BLOGLOVIN BYTE!

Hej alla glada, vi tänkte att vi skulle göra ett bloglovin byte med dem som vill.
Lämna en kommentar om att ni är med och skriv "jag följer er" (om ni följer oss) så lämnar vi en kommentar när vi följer er tbx! ALLA borde vara med så det blir många ;)

Låååång stalldag.

Ja, det var somsagt en låååång stalldag! orkar inte skriva mycket idag! är trött ha stått som funkis i 8,5 timmar idag, heeelt slut + att jag har ridit och det gick dåligt så får bli mer uppdatering imorrn!
//Julia

Tilda & Prescott

Hej, jag heter Tilda och jag är lika gammal som Julia & Felicia. Jag kommer skriva om min vardag med min ponny prescott. Prescott är en welsh korsning hans mamma (Dancing Queen) är korsning mellan new forest och fullblod och hans pappa (Fulnaho's Ary) är hel welsh. Hans pappa tävlar msv. Men kotten som jag kallar hnm är en underbar ponny som är snäll och delvis lugn, han kan bli lite nervös och stressad i vissa situation. Han är bara 4 år och inte van med allt i sin omgivning men ändå är han så tuff! Men mitt mål med hnm är att komma upp i de lite högre klasserna i hoppning. Kanske ngn dressyr tävling.




Dagens ridpass outfit

Lime grönt schabrak från BR.
Veredus skydd (fram)


Stallet klart nu oaxen

Hej! Nu är jag på väg till oaxen. Men idag så har jag och Ella varit i stallet samtidigt, vi red tsm oxå. Idag satte jag på chambon när jag red, för att få hnm avslappnad och så att han kunde jobba med formen. (Idag oxå så galopperade jag över en bom, han är grymt duktig)
Men efter en halv timme så skulle vi ta en tur i skogen (för andra gången) men vi tog en runda som tog ca 45 min. Kotten var super lugn och cool. Vi travade lite oxå.


Dagens vill ha!


Veckans outfit


Allmänt skoj..

Tänkte bara höra med er om ni tycker att den här iden är bra. Ska vi ha typ dagens blogg, dagens vill ha och typ veckans outfit?
Tror vi kommer köra på de tre men ska vi ha några andra också? Kommentera!

Pay and jump runsten

Idag var jag och kollade när mina kompisar tävlade på runsten.
Det gick faktiskt ganska bra för alla men det var en lång dag...
Det är okej att ta bilderna om ni skriver att jag har fotat och länkar till min blogg.
'
Orkar inte ladda upp alla här på bloggen för det tar typ 1000 år så länkar till fb där det finns fler bilder ;)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.410874942286728.96729.100000926765843&type=3

Har ni hängt med?

Hej svejs, tänkte bara höra hur många av er från gamla bloggen som hängt med till nya? Vi tappade tyvär många verkar det som men det finns inget vi kan göra :(.

Felicia, Kasper & Melker

Hej hej, jag heter Felicia och jag är 13 år, fyller 14 i år så är alltså född 1998 som Tilda och Julia.
Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag med mina ponnysar Kasper och Melker men framförallt Kasper då jag inte rider min andra förra ponny lika mycket längre. Han har medryttare och ja, andra rider honom nu för tiden helt enkelt.
Melker är en liten c-ponny som jag köpte för 3 och ett halvt år snart. Honom har jag hoppat som högst 70-80 banor och ridit LC banor i dressyren. Han är riktigt charmig men kan vara lite envis ibland då han faktiskt är ett russ :).
Världens sötaste ponny är han! ;) ♥ ♥ ♥
 
Kasper är min nya d-ponny som jag haft sen i december 2011. Han är mer en hopponny än en dressyrponny men självklart kan han gå stadigt och fint i dressyren också. I början när vi precis köpt honom var han inte alls rolig. Stressad och jobbig och när jag red så bara sprang han med huvudet högt upp.
Nu är han jätte mysig! Lugn, även om han lätt blir stressad och kan ibland tex börja krafsa/slå med frambenet i gången för att han inte har något tålamod men det har blivit mycket bättre nu när han är så mycket lugnare.
Jag har startat ganska många LD klasser nu och det är inget för honom, han slarvar bara när det är för lågt fast jag har varit felfri i alla :P!
Jag har startat ett par LC:er och det har gått bra.
Just nu tränar jag på LB nivå med honom ungefär.
Mitt mål är att komma upp till åtminstone LA hoppning och ungefär LB dressyr kanske.
Kasper är VÄLDIGT speciell och man måste vara lugn med honom! Han är verkligen världens mest underbara och snällaste ponny som finns och han är världens finaste ponny! ♥ ♥ ♥
 

Morgondagen.

Imorrn blir det en lång stalldag! Först funkis + kolla på när Moa ( sonellas gamla ägare ) hoppar, sen åka upp och ta hand och rida Bella-bus! Moa skulle åka upp och säga hej och pussa lite på Sonella också efter att hon tävlat klart!
Imorrn lägger jag upp bilder från torsdag och imorrn från dom tävlingarna! Nu kommer ett smakprov!
Godnatt!

Utveckling.

Det känns som att jag och Sonella har utvecklas på snart två år! Ibörjan så var det bara spring i Sonella. Eller det är väl lite spring nu också, men det är ett annat "spring" Och hon har fått muskler! Hon hade ingen hals förut nu är den stenhård! Jag är så glad att jag har henne! Jag förstår inte hur mycket jag lärt mig på Sonella! Och hon har blivit en så grymt fin dressyrponny. Hon har lärt sig en massa av mig och jag har lärt mig ÄNNU MER av henne!
Om ca en månad är det 2 år jag haft Sonella!! och många många år till ska det bli! Och högre upp i klasserna ska vi komma! Nu har vi bara tränat och utvecklas i två år för att kunna komma upp i klasserna nu börjar allvaret!
Här kommer bilder från början och nu!
INNAN:
NU:
På sista bilden ser man tydligt på halsens kultur! Den är biff nu! ska fota
när bild ngn dag! :)

min fina ponny! ♥

E han inte snygg?! :) ♥

Julia & Sonella

Hej jag heter Julia Holmqvist och är född 1998 och är alltså 14år. Mitt stora intresse är det som ni kommer få läsa mest om på den här bloggen! Och det är hästar. Även kanske foto och musik som jag också har mycket intresse för.
Jag rider för Botkyrka Ridsällskap där min ponny även är uppstallad pga att min mamma jobbar där, så vi har alltid ridit för BRS. Min mamma hade 4 hästar innan vi köpte ponny!
Innan jag fick min ponny så red jag mycket på ridskola, och tävlade mycket på ridskoleponnyn Saga född 1998 som jag även var skötare på i nästan 2år. Jag var med i allsvenskan div lll på henne. Och vi kom två en av gångerna också! Det roliga var att min nuvarande ponny var på samma ställe första omgången. Och jag tyckte hon var så himla fin. Men nog om det, nu ska jag berätta om den mest underbara, den bästa, min bästavän! En ponny vid namn Sonella. Som är ett skäcksto född 2001. Vi provred Sonella i skåne. För det är så att Sonellas förra ägare Moa köpte Sonella nere i skåne från en hästhandlare men lämnade tillbaka henne för att Moa var så lång ( tror jag )
Så Sonella åkte tillbaka, och två veckor senare åkte vi upp till skåne och vi bestämde oss direkt för att köpa henne!
Så kom hon 3 dagar senare. Vi köpte henne som hoppponny, så vi hopptävlade första halvåret, men vårterminen därpå, började hon stanna, Så vi gick över till dressyr ett tag och där var hon väldigt spänd ett tag på dressyrbanan, men helt fantastisk på framridningen! Så vi har kämpat och nu börjar det lossna i dressyrprogramen, nu är det mer missar eller sånt i programmen. Sen funderade vi och tänkte att hon är ju faktiskt klockren på terrängbanan, Så vi tränade lite för Gola och lyckades hoppa en liten bana på enstjärniga hinder för D-ponnysar, som är 1meter.
Och efter det har vi startat en stilfältävlan felfritt så vi fortsätter med det. Nu börjar det blir bättre på hoppningen på träning iallafall. Så det vi har för mål är LAdressyr, LC/LB hoppning och hoppas på SMfältävlan.

BLOGLOVIN

Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min nya blogg!