Hopp pass på banan

Imorgon ska man hoppa på hemma banan istället för att åka till bröta. Pappa och Ebba förhoppningnsvis hänger med så det kanske kommer en film eller foton :) 
Nu ska jag fortsätta att kolla på Pretty little liars

Dagens ridpass

Red ju som sagt på banan idag, och jag hoppade som jag sa att jag kanske skulle göra. Gud asså, känslan! Går inte att beskriva hur bra det kändes att äntligen få hoppa på min pluttponny! ♥
 
Mamma filmade lite så laddar upp det senare ;). Nu ska jag snart på konståkning sen blir det en lugn kväll. Aa, juste, jag åkte aldrig till hööks idag men imorrn åker jag till stan, b.l.a. till hollister och sen på fredag åker jag till hööks iaf :)

Ridning

Ska gå ut och rida nu :)

Om det inte frusit på och är allt för hårt på banan kommer jag prova hoppa några språng :) fatta va kul!

Dagens låt

Sweet nothing - Calvin Harris ft. Florence Welsh 

New in

Idag har det varit en shopping dag i stockholm.
Jag fick med mig två byxor och en tröja :) Sen så ska jag beställa en jacka och en kofta från hollister.
Tråkigt inlägg jag vet.. men om ni vill veta precis VAD jag köpte så får ni säga till så gör jag en video :)
 

Natti bloggen

Ska kolla på tv och så nu sen går jag nog och lägger mig eller vid typ tio efter house :) Brukar titta på house, är förvånad över att jag gillar det men det är nånting som jag gillar med det iaf.

Imorrn åker jag förhoppningsvis in till kungens kurva till hööks md mamma för att bla köpa reflexsritttäcke och lite annat bra och ha :)

Fototävling

Är med i en fototävling med temat höst här:)
Här är mitt bidrag till tävlingen.
Håll tummarna för mig :) // Felicia 

Dagen vill ha

Aachenträns Hunter Claridge House® från hööks 499 kr

Dagens låt

 

This or that

Kör på en this or that nu! Så fråga på en massa :) 

Ridsportsvärlden

Satt och funderade ett tag på vad jag ska skriva om för att ni ska tycka det är intressant och läsvärt och kom tillslut fram till att prata om ridsporten i allmänhet. Om hur man, några men inte alla, tror att allt handlar om att vinna, att det alltid är blodigt allvar och att man inte sysslar med ridning för att man brinner för det utan för att man är en vinnarskalle utan hjärta för hästar. Många missar delen med att älska det stora huvudämnet i det hela, hästen! Kan säga er att detta blir ett riktigt bombnedslag här nu! LÄS! 
 
En av de sämre sakerna som jag tycker med ridsport är att många människor tror allt är en stor tävling, man rider ju för att man brinner för hästar och inte för att man ska ha den finaste ponnyn/hästen eller för att ha den dyratse märkesutrustningen. Eller gör alla verkligen det? Vad säger ni? 
När man är ute på tävling ser man ofta barn som går in på en LC eller LB bana med sin fina dyra ponny som redan gått SM ett flertal gånger. Ponnyn vägrar ut sig och flickan/pojken spöar på hästen och blir sur på hästen som att det var dens fel. Men då måste man ju ta sig en funderare, lönar det sig verkligen att köpa den finaste och dyraste ponnyn som kan hoppa högst eller som har finast steg? Jag tror att man måste kämpa för att nå toppen, det spelar ingen roll om man köper den bästa ponnyn som redan gått SM för man kommer fortfarande inte kunna hoppa en Msv bana på en gång utan man kommer behöva kämpa för att nå upp dit! 
Jag kämpar och drömmer för att nå mitt mål och komma upp till de högre höjderna med Kasper och jag vet att det kommer bli svårt för tidigare har Kasper bara hoppat 95-100 cm banor och jag har ingen aning om han skulle klara en bana på 110cm. Men jag tror på min ponny och jag tror han kan klara av det med rätt träning och som tur är har jag fått tag i otroligt duktiga tränare som kan ta oss dit om vi bara kämpar och har viljan! 
 
 

Sen är det en annan grej jag vill ta upp i detta inlägg. Det är att nu för tiden är alla hästar inte lika mycket värda, man bedömer om en häst är en dålig hoppare eller att den är långsam, man har alldeles för mycket fördomar!
T.e.x. om det kommer in en lite kraftigare häst på en hopptävling. Då hör man genast en massa kommentarer som "men gud, ska hon/han hoppa på den där? det är ju typ en nordsvensk!" 
Ärligt talat tänker jag bara då, bedöm inte hästen utefter dens kroppsbyggnad. Självklart har ju en kraftigare häst svårare för sig och kommer antagligen aldrig kunna hoppa lika högt som de andra smäckra hästarna men den kanske kan gå in på en lite lägre höjd. Eller detta är iaf hur jag tycker och tänker men vad tycker ni egentligen? 

Det är som att en kraftig nordsvensk är mindre värd bara för att den inte kan hoppa lika högt. Min mammas första häst var Hotten, en kallblodstravare som inte funkade på travet för att han blev för het och galopperade. Hon köpte honom när hon var i typ tjugoårsåldern tror jag och då var Hotten 7 år. Nu är han 32 år gammal, fattar ni egentligen hur gammalt det är? Kan fortfarande inte förstå hur han klarar av att leva så länge, det är typ som en 100 årig människa liksom! Hotten har nästan alltid varit snabbast av alla hästar, han är helt galen när han sätter fart, och ändå är han ganska kraftig. Man ska inte underskatta hästar helt enkelt! Då är det ju faktiskt bevisat att bara för att en häst kan hoppa högt eller vinna alla dressyrtävlingar kanske den inte mår bra av det utan det är vi människor som pushar på och är såna egon som inte tänker på hur hästen egentligen mår. Kan även säga er att min mammas nordsvenskar är de coolaste, lugnaste, mysigaste och snällaste hästar jag någonsin träffat! Så bedöm inte hästen efter hur den ser ut, det är inte rätt!
 
Måste bara ta upp en sista grej. Jag vet inte om ni gör det men jag brukar läsa Nellie Berntssons blogg då och då och för ett tag sen la hon upp detta inlägg. Jag blev så väldigt förvånad när jag läste detta, hon sjönk lite i mina ögon efter detta. (vill bara tilläga att vill inte på något sätt trycka ner Nellie men vill bara säga vad jag tycker om detta). Jag tycker inte hon har rätt, djuren är flockdjur som från början var vilda. De behövdes inte en massa skydd och saker för att de skulle klara sig, hästar har liksom blivit "porslinshästar" nu för tiden. Man är så rädda att de ska skada sig för att de inte har några benskydd i hagen eller för att de går i en jätte stor skogshage där det är lite stenigt. Allvarligt talat, hästar mår bara dåligt av att få stå instängd i en box mer en halva dygnet och sen gå ut i en liten sandruta till hage några timmar utan att kunna röra sig. Självklart kan hästen trampa snett och så vidare när de går i en stor lite stenig hage men den chansen är inte stor för hästar är byggda för att klara av det även om man inte tror det. Och sen det här med att nellie skrev att man ska behandla hästen med respekt och inte flänga runt i en paddock utan sadel och träns. Behandlar man inte hästen med respekt bara för att man rider utan sadel och träns? Jag tycker bara det visar på att hästen och ryttaren har tillit för varandra och det gör att man binder ett band till sin häst som är sjukt för att bryta! Sen kan jag hålla med om att det är väldigt dumt att rida runt så på sin häst utan att själv använda skydd för man kan ju skada sig rejält ifall något händer och då har man ju inte heller någon chans att sitta kvar utan sadel och träns. Men varför ska man tycka synd om hästen för att man kan rida den utan sadel och träns? Det är ju som att tycka synd om en hund för att den kan göra trix!
Jag tycker inte man ger direkt rätt signaler genom att innan ett hinder sitta och spöa på hästen för att den ska hoppa. Då kan man ju börja fundera på om hästen verkligen vill hoppa ifall någon med bara grimma och grimskaft kan styra mot en hinder med enbart sits och skänklar och hästen hoppar. Då tycker iaf jag att något inte stämmer? 
 
Ja, det var nog det jag ville ha sagt. Vill inte på något sätt säga att jag har rätt i det jag säger men detta är mina tankar kring det hela och jag skulle verkligen uppskatta ifall ni kommenterade om vad ni tycker och tänker kring det :) 
 
 

Skriver, tänker, funderar

håller på att skriva det här stora inlägget jag berätta om igår ;)
 
Tankarna åker hit och dit, jag typ raderar och skriver ändå om typ samma saker, det är inte lätt kan jag säga er.
Kände  att detta inlägg blev väldigt tomt så lägger ute en bild som Kaspers förr förra ägarna skickat till oss på honom för några år sen :) Inte så likt va?

Så här äter kotten

Prescott har inte riktigt fattat hur man ska äta en sån där :)


Min dag

Ja, nu är det ju höstlov en vecka (alldeles för kort tid enligt mig). Var med världens bästa vänner igår och sov över :) vi (jag, Hanna & Jamina) sov över hos Tilda, vi hade det allmänt kul och titta på film och så. Haha, alla behöver en tjejkväll då och då :).
 
Vi vaknade ganska sent eftersom vi var uppe ganska länge och kolla på film igår så hann inte med så mycket annat än att äta frukost och lite mer och sen åkte jag hem vid 1 tiden. Då åt jag lite lunch och gick sen ut till stallet. Mockade och så sen tog jag in Kasper och sen kom en bekant till mamma, som jag även rider för ibland, för att klippa Kasper. Det blev en så kallad filtklippning :)
Sen åkte jag på konståkningsträning och nu är jag hemma. 

Mera detalj

Här kommer mer i detalj vad som kom med hem i söndags:

Här ska det stå en rubrik

jag suger på rubriker så aa, den här får väl duga.

Har bestämt mig för att ta tag i bloggningen en gång för alla nu! Vi har fått så sjukt låg besöksstatistik, det suger! tummen ner för det, men vi har en väldigt ointressant blogg med tråkiga inlägg, i know men det är ju för att vi inte får några tips om vad vi ska blogga om. Och för att vi typ aldrig bloggar men aja, hehe :)

Ska hitta på något roligt och spännande inlägg tills imorrn, kanske något åsiktsinlägg? vad säger ni om de va? :)

Uppdatering från mig


Resultat av dagen

Dagens resultat: 8 fel i 70 cm & felfri i 80 cm
Är super nöjd med dagen. Han var lagom trött kunde man säga :P Det har varit lite tuff vecka men super rolig. 
Han var i ett lagom tempo inte så pigg som han brukar vara men det är ingen konstighet efter träningen igår och i förrigår :) 
ett filmklipp med lite bilder:

Dressyträningen

ett klipp från dressyrträningen

Nödvändigt

Idag blev lite nödvändigt till mig inköpt :)
Deo - Mascara - Rakhyvlar - Raklödder 

Film!


Video kommer..

Hej, ska fixa en video från hopp träningen igår :)

Anmäld!


Ett riktigt tråkigt inlägg

Nu tänkte jag skriva ett fint litet inlägg om min dag
Idag har det varit en typiskt tråkig skoldag.. slutade vid tre tog bussen till stallet, gjorde det vanliga stall sakerna. Sen fixa prescott ut på banan red en halv timmes dressyr med mest trav och skritt bara (lösgjorde honom med andra ord) Sen var klockan fem efter ridpasset som gick hyffsat bra. Sen var det bara att skynda sig så in med Prescott, byta om, ta en gorbys, gå till bussen, sen hoppa av bussen, sen hoppa på en annan buss, sen gå av bussen, möta mamma med bilen, hoppa in i bilen, kommer hem, äter middag, och nu sitter jag här.. 

Ja det är min dag :) :)

Prescotts schema


No stable

Idag skulle jag egentligen ha stallet men böt med Nora så jag kommer ta honom i morgon ist. 
Så idag blir det en lugn dag :) :) 
En bild från IG Följ mig gärna : tildaelvins (eller) tildaelvin kommer inte riktigt ihåg vad jag heter ;)

Dagens ridpass 22/10

Idag blev det en skogstur med sofie. Det var som vanligt super kul :) Aa som alltid att det slutar med att hästarna sticker och inte får stopp på dem. Herregud jag tror jag aldrig har varit så nära döden som idag, hahah nej inte så menat. Men han bara sprang det fanns noll kontroll. Asså jag fick panik, jag fick massa grus i ansiktet. Han vägra att stanna. Helvete tänkte jag bara.. Men det slutade med att han sprang rakt upp i skogen och då kunde han stanna. Lite läskigt, men kul som fan :D
ponny plutt (dumma bild som vill vända på sig) 

Skolan

Nu är jag i skolan med bl.a. Tilda och Julia och om 10 minuter börjar första lektionen. Då har vi typ "mentorstid" med vår mentor. Ingen ridning idag, men tror nog att mamma ska tömköra honom :)


pics :)

'
 
 

Ponny pluttens dag

Hejsan, har redan varit i stallet och fixat. Han fick en halv vilodag det blev en barbacka ridtur. Med lite trav och klättring upp för en lång backe, han var ju måtligt trött efter det. Men blir så irreterad att jag aldrig kan verkligen kunna träna, har näst intill aldrig tid eftersom något kommer emellan.. Men det måste verkligen ändras på.
Jag har mitt mål och det ska jag nå.
Ponny skrutten idag 


Tömkörning

Idag har jag och mamma varit på tömkörningskurs för en tjej son heter Emma. Mamma har tränar för henne med sin unghäst Nore ett par gånger men han har haft problem med skorna ett tag så vi tog med Kasper istället. Jag tyckte det var bättre ifall min mamma tömkörde och jag bara tittade och lyssnade så mamma fick ta honom. Kasper var super duktig och man såg att han tyckte det ve jobbigt. Eller inte jobbigt fysiskt utan mer psykiskt för att han inte är van vid sånt här typ av jobb och det var väldigt krävande för huvudet liksom :) fotade lite, dålig kvalité däremot pga ridhuset men kommer iaf lägga upp de bästa bilderna här på bloggen.


Ingen lust!

Hej! Jag vet att det var länge sen! Men jag slutar att blogga nu! Jag har inte lust eller tid! Nu har jag betyg i skolan också! annars bloggar jag lite på min egna blogg. Sen slutar jag av personliga själ också! Får se hur det blir men inget bloggande på ett långt tag! 
 

Fredag

Idag är det fredag :) Skit skönt, veckan har gått fort.. 
Men tänkte gå in i mer detalj hur det gick igår på träingen.
Hoppträning 18 okt
Igår gick det super, eller i slutet gick det bäst. I början var han lite loj och inte ville och stannade, då blev det lång piskan, verkligen inte på ett elakt sätt utan mer för att se om det är bara trots eller om han skulle då vara dålig. Spöt nudade aldrig utan det var bara som ett läte bakom så han skulle hoppa. Så i slutet su flög han över hindrena. Jag är ganska nöjd asså det gick bra i slutet så jag är nöjd :)
Han har en riktigt tjock vinter päls nu (?!) så han svettades sönder :s Men en klippmaskin står i inköps listan.

FILM!


Förlåt för den dåliga kvaleten i vissa klipp

Video på väg :)

Kommer snart en video från idag :)

Mitt mål 2013

 
Förhoppningsvis så ska jag vara med i 5-års championatet i hoppning. Då är det LB som gäller, så först är det att kvala till LB genom två felfri LC rundor sen så måste jag rida två felfria LB. Och det får jag inte gör förens han är fem, eller får och får rättare sägt han är tillräckligt tränad då ;) Men jag ska träna mig upp dit denna vinter då och får se om målet uppfylls :)
 
 

ledsen..

hehe, sa ju att jag skulle ladda upp filmen eller att jag höll på att göra det och de gjorde jag också men den ville inte komma upp. Min mobil är inte särskilt samarbetsvillig direkt, börjar nog bli lite gammal och trött...
Haha, iaf nu laddar jag upp den från datorn. Det går mkt bättre :)
 

Hoppning men först skolan

Idag är det torsdag och då är det hoppträning på bröta :) Men först är det skola, som vanligt..

Mer inlägg hoppas jag kommer idag :P

Det händer alltid mig

För ca några dagar sen så beställde jag lite grejer och nu så har jag fått reda på att pälsglansen kommer i november.. och skydden fanns inte i lager så antigen får jag vänta i några veckor eller beställer vi inte alls.. Men jag behöver (eller han behöver) skydd verkligen. Jag kanske avbeställer och åker till hööks som har samma skydd, eller så väntar jag.. hmm svårt val.. Men vill h skydden så fårt som möjligt :P 
Får se hur jag gör.. 
 

5 månader näst intill exakt

Idag är det fem månader med prescott! Nästan faktist exakt. För klockan 12.00 ca så åkte vi hem med honom! 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Film

Kommer snart en film som jag håller på att ladda upp från gårdagens ridpass.


Gårdagens träning

Sorry för dålig uppdate men har vart i stallet lite senare så jag har inte hunnit..

Gårdagens ridpass gick super :) Fast egentligen så skulle jag göra en hoppövning men eftersom det var andra på volten och dom hoppade lite högra så blev jag lite sugen så jag tog några små skutt :) 95 cm slutade vi på igår, hoppade utan problem. Han har blivit skodd bak nu så idag nör jag red så kände jag verkligen en rumpa som galopperade. Sen så var det lite i hoppningen att han rev lite sådär pga av skorna och för att han behöver en hjälpbom, men vi hoppade 95 cm utan hjälpbom och utan att riva. Men jag är nöjd :) 

Pay and Jump runsten 29/9 --> 60 & 70 <--

Gjorde om en video från Pay and Jumpen. Båda rundorna är nu med (+musik) :)


Gårdagens ridning

Red själv på ridbanan. Kasper var faktiskt lugn idag, eller hyfsat lugn. Han blir lätt pigg efter att jag börjar galoppera men det gick bättre igår iaf. Super tråkigt och ointressant inlägg tyvärr.. Försökte ladda upp några bilder men det tyckte inte http://blogg.se">blogg.se appen att jag skulle så det blev inga :(


Beställt och klart!

Mamma beställde lite saker till Kotten idag som behövs! Super bra, behöver det verkligen.
Detta kommer snart
 

 
 

Reflexer är ett måste!

Nu till hösten så måste nya reflex saker inhandlas. Får antingen beställa eller åka iväg. Men det är måste 

Dagens vill ha

TIDSINSTÄLLT
 
Charles owen wellington classic, vill ha denna hjälm :)

@ Tildas place

japp, är hos Tilda nu. Ska plugga, har nämligen både svenska och spanska prov nästa vecka... :(

Sen ska jag rida Knasen, ska rida ut så han får galoppera av sig lite :) Sen ska jag till en kompis som fyller år, sover över så vi får se om det kommer fler inlägg idag ;)
Ska försöka göra något tidsinställt inlägg nu iaf.

Dagen

• Först var det skola... Vi hade typ en speciell dag så vi hade inga lektioner utan vi jobbade i några smågrupper och gjorde en redovisning.
• Nu om en haltimme ska jag har konståknignsträning, as always.
• Sen drar jag till tullinge, till min kompis :)
• Sen åker jag hem och sover :)
 
HAhahaha, fullspäckat schema, verkligen! 
Gårdagens ridpass gick väl... inte så bra. Kasper var inte särskilt samarbetsvillig men aja så är det ibland.
 
 
 

Vinn ett stalltäcke hos ponnysmurfarna i samarbete med cheval ridsport

HAha, lång rubrik dära men men. Är med och tävlar i denna grymma tävling om ett john whitaker täcke hos ponnysmurfarnas :)
/ Felicia

 

Konståkningstävling Lidingö 2012


Halvsyster till Kotten

Detta är DJ Arizona. Som är Kottens halvsyster. Dom har samma pappa (Fulnaho's Ary) 
Båda är uppfödda på samma gård, Djuvanäs. Det är därför hon heter DJ (= djuvanäs) sen så Prescott är en stad i USA om jag minns rätt, och Anki är väldigt mycket där så många namn kommer därifrån :) Lite kul faktist

Ingen träning..

Idag är det tränings torsdag eller inte... idag när jag kom till stallet och skulle ta in honom så hade han tappat en sko.. Så han åkte in i boxen. Sen gick jag ut och leta efter skon, jag hittade den och då var det inte bara skon utan en bit av han hov också. Men det är inte så att han har jätte ont eller varm men ville bara för säkerheten om det är så att han skulle ha ont, så skippar jag träning idag.
Såhär såg det ut:

Länge sen..

Hej allihopa! Det var otroligt länge sen nu! Jag har inte bloggat på jätte länge! Men det har ingen av oss men nu har fille och Tilda börjat blogga igen så det gör jag också jag ska skriva ett inlägg hur det varit medan jag inte bloggat senare! Men kan säga att det gick bra med ponnyerna igår! Red Stjärna i ridhuset först. Mamma var med för att hon var lite jobbig igår! Men idag var hon hur fin som helst. Tränade LA:1 delar eftersom att vårt lag kom till final i allsvenskan div2, men det berättar jag mer om senare också! Sen var det hoppträning runt 8 för min tränare. Sonella var hur fin som helst! Jag har inte hoppat mycket alls med henne efter att hon var skadad, vi hoppade cerier och hindrena låg på högst 1meter och det är väldigt bra eftersom att Sonella är väldigt osäker och inte hoppat på länge! 
 
Sonella för några dagar sen!

Ridskoletjejen på 10 bast

Alla har varit den lilla jobbiga ridskoletjejen som har gjort vad som helst för att vara med hästar. Speciellt jag. Hästar var bokstavligen livet man var rädd för fart och höga höjder. Men man utvecklades, man ville ha fart då. Den första avramlingen var egentligen ingeting men man tyckte det var jätte läskigt och inte vill rida, man grät och tyckte att hästar var farliga. Efter knappt en dag ville man rida igen. Hästar var som en drog, man kunde inte leva utan det.  Man tjatade på mamma och pappa om en ponny som man lovade att ta hand om, men inget funka. Man hade ridit i två år och börja känna sig riktigt duktig, man kände sig lite coolare än det yngre men ändå ocool jämnfört med privatryttarna. Man blev överlycklig om ridlärarenfrågade om man ville hjälpa till med ridskoleponnysarna. När åren gick och tillslut hade man ridit tillräckligt många år för att mamma och pappa ska gå med på att köpa en ponny. Man hittade den dära läromästaren som var super snäll. För mig så hittade vi en 14 årig D-ponny vid namn Silver Star. Man utvecklades otroligt mycket med honom, och nu står man här med en annan ponny. Det är tackvare Silver, tackvare pappa som tog insiativet. 
Alla har sin egna lilla historia om hur man fick sin första ponny eller man kanske inte har fått en egen ponny utan man har fått hyra eller vara medryttare. Men tror nog att alla har börjat på en ridskola för att utveckla sig. 

Back on road

Ska försöka börja blogga nu igen, så idag kommer det förhoppningsvis flera inlägg under dagen från mig :)

Sitter på bussen påväg till skolan nu, är nästan framme så hinner inte skriva så mycket.
Idag ska jag nog köra lite markarbete med Kasper på banan när jag kommer hem ikväll. Snart kommer jag få börja hoppa lite smått ska bli sjukt kul!

5 saker ni inte visste om mig..

Jag duschar regelbundet varanan dag - För att jag vill hålla mitt hår fräscht men samtidigt vill jag inte slita på det.
Jag får ångest om jag går och lägger mig sent på kvällarna och det är en skoldag dagen efter - Jag måste/vill gå och lägga mig innan 22.00 iaf för att vara pigg i skolan.
Jag har spyforbi - jag hatar och spy. Det värsta som finns.
Jag har satt en godis kola i halsen så jag verkligen inte kunde andas - Jag skulle gömma godisen för min syster men ist så svalde jag den som den var och den var inte liten så den fastna i halsen på mig så jag inte fick någon luft. 
Jag tycker det är jätte äckligt om man har inprincip (stavning?) samma klädes plagg flera dagar i rad och ifall man har en dålig hygien. - usch att ha ett par tex byxor 24/7. Eller ifall man stinker apa i skolan. Och inte har sitt rum hyfsat rent. Är verkligen en sån som måste ha det rent och vill ine lukta svett och surt i skolan eller till och med överhuvudtaget.
 

Väst, eller inte?

Det finns en massa tankar om att man ska ha väst när man tränar. Jag tycker att man ska ha väst när man hoppar men det är en helt annan sak att ha den på dressyr pass. I hoppning är det mycket mer riskabelt men det kan ändå hända vad som helst i båda grenarna. Det är ju inte så att man ska tänka, om jag har väst nu så kan jag ta lite mer risker. Västen skyddar inte varenda ställe det är mest ryggen. Men man kan ju bryta ryggen genom att bara hamna sett och riktigt hårt på rumpan så kan det hända mkt i ryggraden. Jag är en sån som har väst ändas när jag hopptränar och tävlar. För att det är inte jätte bekvämt sen så kan jag ge hästen mera hjälper, för att det är mer rörligt utan. 
 
Men vad tycker ni? 

Tilda hissar & dissar

Något jag gillar inom ridningar är när man matchar sin outfit när man tävlar eller tränar. Det är sjukt snyggt och det är mycket finare än att ha rött schabrak och rosa skydd, det fattar vem som helst att man inte kan ha så. Därför tycker jag att man borde matcha när man rider för det ser så mycket snyggare ut. 
Så alltså jag hissar matchade outfits
En extra hiss till Johanna Grant! Som har sjukt snygga outfits (det är hennes outfits här över ↑)
Sen en diss för omatchade outfits
 

Jag är tbx!

Kommer börja blogga här igen :) 
Fina killen ♥

Är med och tävlar

På Elina Mellbergs blogg om att bli "veckans blogg" :)

Mer bloggning senare

Kör bara på ett snabbt litet inlägg nu då jag typ inte har nåt batteri på mobilen så bloggar mer sen.
Nu har jag håltimme, för vår slöjdlärare inte är här. Sen efter skolan drar jag till Tumba för träning så ingen ridning idag :(


Ingen bloggning igår

Igår vart det ingen bloggning från någon av oss.
Idag har vi studiedag så ska snart dra till Tilda så ska vi plugga och lite sånt, kul kul :)

Juste. filmen från Tildas 70 runda ska jag försöka ladda upp under dagen också ;)