Kaspers hälta..

Jo, såhär är det då. Det började för ett par veckor sen att jag kände att han inte riktigt gick rent.
 
Sen efter vi varit på gotland kunde vi konstatera att han var halt men det var iprincip omöjligt att se på vilket ben.
Vi bestämde oss för att låta honom vila och det blev aningen bättre men han var fortfarande halt :(
 
Sen så fick vi tid hos en veterinär på solvalla och efter att ha undersökt honom kunde han till 95% chans konstatera att det var kotledsinflamation i båda fram. Det var därför vi hade så svårt att se vilket ben det var.
Han trodde att det berodde, på vilket vi också gjorde att han har blivit överansträngd av hoppningen. Inte för att det har varit för hårt och mycket egentligen utan för att han antagligen inte hoppade lika mycket och hårt hos förra ägarna som han har gjort nu och då har det blivit för mycket påfrästning i frambenen.
 
Han fick kortisonsprutor i båda fram när vi var på kliniken och nu i tio dagar ska han äta metacam.
Sen ska vi på ett återbesök och se om han ska få en till behandling.
 
Han kommer antagligen va tvungen att vila i 6-8 veckor men som tur är så kommer det inte bli några följder eller problem i framtiden. Bara vi låter honom bli helt frisk först så kommer det som sagt inte hindra oss något i framtiden utan då är det bara att rida som vanligt igen :)
 
Självklart kommer vi vara noga med det i framtiden ändå och kanske ibland i hoppningen t.e.x. använda lindor eller mjuka stötupptagande skydd som ger bättre stöd istället för att använda hårda skydd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback